DLG anslår værdi af dansk høst til op mod 12 milliarder

En god dansk høst målt på kvalitet og kvantitet betyder, at den samlede værdi lander på omkring 11,5 til 12 mia. kr. Det anslår grovvarekoncernen DLG.
Foto: DLG / PR
Foto: DLG / PR

Det gik stærkt med at få den danske høst i hus. Til gengæld var den også god.

Grovvarekoncernen DLG anslår, at værdien af den samlede danske høst ligger på omkring 11,5-12 mia. kr. DLG modtog i år størstedelen af årets høst på cirka to uger.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis!

Det skriver DLG i en pressemeddelelse.

"Kvalitetsmæssigt er vi på niveau med sidste år, og det er vi er meget tilfredse med. Det har været en pæn høst med udbytte over middel i de fleste områder i Danmark. De største udsving har vi set i rapsfrø, hvor der har været store regionale forskelle også i forhold til jordtyper," siger vicekoncerndirektør Mogens Frederiksen i meddelelsen.

Han tilføjer om høsten af de danske afgrøder.

"Maltbyggen er af fantastisk kvalitet i år, og på den lange bane håber vi at afsætte den til gode priser på eksportmarkedet. Vi har også god kvalitet i både foderkorn, brødrug og brødhvede samt havren. Specielt havren udgør en noget større del af den samlede høst, end vi er vant til - den har givet ekstra godt, og kvaliteten er imponerende. På eksportmarkedet kan den konkurrere med den bedste havre i verden, som kommer fra Sverige og Finland," siger Mogens Frederiksen.

DLG: Europæiske markeder trækker i dansk hvedehøst 

Han påpeger også, at regningen for tørring er til at overkomme for de danske landmænd, fordi vejret var så gavmildt i år. Vejret betyder også, at DLG kan give et proteintilæg til foderkorn.

Nu skal DLG og de andre danske grovvareselskaber i gang med at afsætte de mange millioner ton afgrøder. Men efterspørgslen er der, mener DLG.

"Vi er allerede i fuld gang med at sælge årets høst. Der er stor efterspørgsel på danske grovvarer, især på det europæiske marked og også fra de danske møller. Her stiger interessen for brødrug og brødhvede, fordi det danskproducerede korn også er noget, forbrugerne er begyndt at kigge efter. Når landmændene leverer afgrøder med høj kvalitet, kan vi heldigvis imødekomme den efterspørgsel," siger Mogens Frederiksen i meddelelsen.

Landbrugets stærke indtjening afspejler sig direkte i landbrugsbanks udlån

Nordtyske landmænd glæder sig over høsten

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også