AgriWatch

DLG er halvvejs med høsten: Fine udbytter af god kvalitet

Årets høst tegner fornuftigt for DLG, der de seneste år har investeret kraftigt i at optimere logistikken.

Foto: PR/DLG

Danmarks største grovvareselskab, DLG, er nu mere end halvvejs gennem årets høst, hvor andelskoncernen forventer at modtage godt 2 millioner ton afgrøder.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

"Indtil nu har vi set fine, tørre udbytter af god kvalitet," siger Niels Søren Rasmussen, driftsdirektør i DLG, i meddelelsen.

"Der er store lokale forskelle, hvor det østlige Danmark er længst, mens landmændene i Vest- og Nordjylland mangler noget mere. Med den gode vejrudsigt regner vi med, at høsten er i hus inden for et par uger," siger han.

DLG har i de seneste år investeret i nye anlæg, modtagepladser og tørrerier for at optimere logistikken omkring høsten.

Samtidig har DLG også etableret en ny kornterminal på Masnedø, der blandt andet bruges til at eksportere store mængder af korn til det globale marked.

DLG's division Agribusiness, der dækker over grovvareaktiviteterne, omsatte i 2019 for 14,7 mia. kr. i Danmark.

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch