Leverandørerne til Danish Crown Beefs koncept Dansk Kødkvæg har fået en gulerod i form af et øget tillæg på 25 øre.
Det sker, da slagterierne ikke får tilført nok dyr i forhold til efterspørgslen på markedet, skriver Danish Crown Beef i en pressemeddelelse.
"Vi har haft en periode, hvor vi har haft god handel på Dansk Kødkvæg. Derudover har vi relanceret konceptet og haft et stærkt samarbejde med Coop, hvor slagtemestrene i butikkerne er blevet klædt rigtig godt på til at fortælle historien om Dansk Kødkvæg," siger Finn Klostermann, adm. direktør i Danish Crown Beef, i meddelelsen og fortsætter:
"Derfor kigger vi ind i en fortsat fornuftig periode, men tilførslerne følger desværre ikke helt med, så vi vil gerne have flere dyr ind på slagterierne, så vi kan følge efterspørgslen."
Dansk Kødkvæg er et koncept, hvor der stilles særlige krav til andelshavernes kvægs opvækst og kvalitet. Ammekøer skal blandt andet gå på græs om sommeren samt kalv og ko skal gå frit i løsdrift med god plads.
Ugens kreaturnoteringer er uændret.