AgriWatch

Arla investerer trecifret millionbeløb i Esbjerg-mejerier

En ny højhastighedslinje og en ny tappelinje skal øge effektiviteten på de to mejerier i Esbjerg, der producerer kakao, iskaffe og plantebaserede drikke.

Foto: Arla PR-foto

Andelskoncernen Arla har de seneste år investeret mere end 100 mio. kr. i procesanlæg på selskabets mejerier i Esbjerg, hvor der produceres kakao og iskaffe.

Det skriver Jydske Vestkysten.

"Totalt set har vi 400 medarbejdere, deraf 40 på det tidligere Cocio-mejeri, vi har i de senere år vækstet meget og ansat mellem 100 og 120, men vi kommer ikke til at ansætte flere, når vi får en ny højhastighedslinje og en ny tappelinje i produktionen," siger Claus Nielsen, direktør for Arla Foods Esbjerg, til avisen.

De to mejerier producerer samlet 500 forskellige produktgrupper.

På ti år er produktionen af Starbucks-produkter steget med 1700 pct. fra otte millioner enheder i 2010 til knap 144 millioner enheder i 2019. Det oplyste Arla Foods i juli.

I dag udgør Starbucks-salget cirka halvdelen af salget af Arlas mælkebaserede drikkekategori, MBB, oplyste Arla i en mail til FødevareWatch.

Kategorien tæller også kakaomælkene Cocio og Mathilde, og salget udgjorde samlet 1,542 mia. kr. i 2019, viser regnskabet. Dermed udgjorde Starbucks-salget knap 800 mio. kr. i 2019.

Arla har i det hele taget gjort klar til store investeringer i indeværende år. I forbindelse med årsregnskabet for 2019, offentliggjorde koncernen, at man i år regner med at investere i alt 619 mio. euro, svarende til 4,62 mia. kr.

Det er et rekordstort investeringsbeløb i den andelsejede mejerikoncern, som sidste år afsatte omkring 3,5 mia. kr. til særligt investeringer i danske fabrikker.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch