AgriWatch

Arla investerer 600 millioner i dansk mejeri

Mejerikoncernen fordobler kapaciteten på et mejeri i Sønderjylland, som dermed bliver en af Europas største mozarellafabrikker.

Foto: Arla PR-foto

Andelskoncernen Arla smider nu 600 mio. kr. i en udvidelse af Branderup Mejeri i Sønderjylland.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Den store investering skal bruges på at udvide produktionen af mozzarellaost. Kapaciteten bliver øget med 500 millioner liter mælk årligt, svarende til 53 millioner kilo mozzarella. Den store mængde ekstra ost mere end fordobler den nuværende mozzarellaproduktion, så der fremover bliver produceret 91 millioner kilo mozzarella på Branderup Mejeri årligt.

"En udvidelse af denne her størrelse er med til at cementere vores status som en af verdens førende producenter af mozzarellaost. Vi får nu mulighed for at udbygge vores position som leverandør af kvalitetsmozzarella til forbrugere og foodservicebranchen i Europa, Asien, USA og Mellemøsten," udtaler Sami Naffakh, koncerndirektør med ansvar for Arlas forsyningskæder, i meddelelsen.

Det er langt fra første gang, at Arla skruer op for mozzarella-produktionen i Danmark.

I 2014 postede koncernen 80 mio. kr. i en ny produktion, som særligt havde sigte på en øget efterspørgsel fra fastfoodmarkedet i Mellemøsten. I begyndelsen af 2017 meddelte Arla i forbindelse med en samlet investeringsplan på i alt 2,5 mia. kr., at koncernen havde planer om at investere knap 100 mio. kr. i mozzarella-produktionen i Rødkærsbro.

Formand for Arla: "Vi må gøre det, der er bedst for mælkeprisen"

Arlas Kina-investering går frem

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch