Formand for Arla: "Vi må gøre det, der er bedst for mælkeprisen"

Vejen mod at sikre landmændene den bedste mælkepris er blevet længere, end andelsselskabet Arla havde forventet ved fusionen med DM Foods for snart 20 år siden. Det erkender formand.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Et år inden 20 års dagen for fusionen mellem Arla og MD Foods står andelsselskabet over for en række udfordringer på centrale markeder. Samtidig kæmper selskabet med at finde en løsning, der bringer landmændene helskindet gennem klimakrisen.

Men alt er ikke gået efter planen siden de to virksomheder blev lagt sammen. Det erkender formand for Arla Jan Toft Nørgaard i et interview med Landbrugsavisen. For ham er det dog vigtigt ikke at pege fingre ad andre. Ej heller vægter det højt, hvordan det gik galt. Det er langt vigtigtigere at finde ud af, hvad der kan gøres ved det.

Hans mission er at indfri målet om at betale den bedste mælkepris, og det vil det stadig være, men det kommer ikke til at ske i morgen, fortæller han. For vejen er blevet længere, erkender formanden og forklarer, at det kan komme til at betyde, at der ikke er plads til at tage særhensyn til et enkelt lands medlemmer, hvis de kommer under pres.

"Vi må gøre det, der er bedst for mælkeprisen. Fællesskabet må beskytte sin forretning," siger han.

Trods de mange udfordringer ved at være flere nationaliteter med forskellige interesseser, som skal varetages, vil Jan Toft Nørgaard ikke kalde fusionen en fejl.

Arlas Kina-investering går frem

Arla falder en plads på liste over Danmarks mest værdifulde brands

Arla-direktør: Nyt kølesystem åbner verden for vores specialprodukter

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også