Danish Crown Beefs fremgang blev bremset af coronakrisen

Slagteriselskabet troede, at bunden var nået for priserne på okse- og kalvekød, men coronakrisen gravede hullet dybere. Det fremtidige arbejde kommer til at handle om at løfte afregningen på kreaturer igen, lyder det fra Danish Crowns direktør for oksekødsforretningen.
Foto: PR-foto
Foto: PR-foto

Stabile priser og fremgang i driften for Danish Crown Beef fik Finn Klostermann, adm. direktør i Danish Crown Beef, til at tro, at bunden var nået for priserne på okse- og kalvekød.

Så skyllede coronakrisen ind over verdens markeder, og nedlukningen af kantiner, restauranter og caféer gik ud over afregningen for ejernes leverancer af kreaturer.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse om det netop præsenteret halvårsregnskab for 2019/20.

"De første fem måneder af halvåret var efter bogen, og alt tydede på, at vi havde set bunden af priserne på både okse- og kalvekød. Det har corona-krisen desværre ændret på, men omvendt har vi vist, at vi evner at omstille os lynhurtigt, og derfor er vores afregning til landmændene faldet væsentligt mindre end i resten af Europa," siger Finn Klostermann, der er adm. direktør i Danish Crown Beef.

Udover afregningen til andelshaverne har selskabet Scan-Hide haft det svært med lavere priser. Selskabets største kunder er placeret i det hårdt coronaramte Italien, og afsætningen af huder har stort set stået stille af den grund, lyder det i pressemeddelelsen.

AgriWatch har tidligere beskrevet, at danske slagtekalveproducenters dækningsbidrag af faldet, og en lav egenkapital hos flere producenter gør det svært at holde forretningerne kørende.

Vil løfte afregningen

Ifølge Finn Klostermann har den danske drift for Danish Crown Beef været god. Det skyldes blandt andet en høj omstillingsparathed fra selskabets medarbejdere.

"På få timer fordoblede vi mere eller mindre kapaciteten på hakket oksekød og formåede stort set til fulde at imødekomme detailhandlens efterspørgsel. Den agilitet er en enorm styrke, og den skal vi holde fast i, når vi begynder at bevæge os ud af krisen, for det er vejen til igen at kunne løfte afregningen for ejernes leverancer," siger Finn Klostermann.

Det fremtidige arbejde kommer til at handle om at løfte afregningen på kreaturer, når coronakrisen er overstået.

Det handler blandt andet om en klimacertificering af kalvene og at bakke op om Statens Dyrevelfærdsmærke.

"Udrulningen mod forbrugerne er i fuld gang. Oksekød fra Friland ligger allerede i kølediskene med to hjerter, og det vil Dansk Kalv også have om få måneder," siger Finn Klostermann.

Den gennemsnitlige afregning for kreaturer var 1 pct. mindre i det første halvår af regnskabsåret 2019/20. Afregningen lød på 19,91 kr. per kg.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også