Andelsselskaber stifter investeringsselskab med henblik på biogas

Samarbejdet mellem Vestjyllands Andel og Jysk Energi skal intensivere selskabernes fokus og investeringer i biogasbranchen.
Foto: PR-foto Vestjyllands Andel
Foto: PR-foto Vestjyllands Andel

DBC Equity er navnet på et nyt investeringsselskab, som grovvareselskabet Vestjyllands Andel og energiselskabet Jysk Energi har dannet i fællesskab.

Med det nyoprettede selskab gør de to andelsselskaber sig klar til at investere yderligere i biogasbranchen, skriver Vestjyllands Andel i en pressemeddelelse.

"Det er vigtigt for Vestjyllands Andel at være en del af energiforsyningen i dansk landbrug, og herunder spiller vedvarende energi naturligvis en stor rolle. Ikke mindst set i lyset af de højaktuelle klimamål, som får stor betydning for vores branche i fremtiden. Derfor har vi også en stor motivation for at gå ind i det her," siger Steen Bitsch, adm. direktør i Vestjyllands Andel, i meddelelsen.

For Vestjyllands Andel bringer det øgede fokus på biogasanlæg gavn til andelsselskabets bioraffinaderiprojekt.

"Vores investering i biogasanlæg skal være med til at skabe større grundlag for etableringen af græsraffinaderier på de samme lokationer. Især i Ringkøbing-Skjern Kommune er man allerede langt ift. at tænke projektet ind i lokalplanen, og jeg er ikke i tvivl om, at de andre kommuner kommer med. Det vil alt i alt bidrage til en større selvforsyningsgrad, hvilket utvivlsomt bliver en væsentlig del af vores fremtid," siger Steen Bitsch.

Samarbejdet mellem de to selskaber er ikke nyt. For et år siden etablerede de to andelsselskaber Danish Bio Commodities sammen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Landbrugshandlerne, der tinglyses, leveres af Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter