AgriWatch

Arla vil afskaffe GMO-foder i 2021

En øget efterspørgsel i Europa og bedre logistik ligger til grund for, at Arlas konventionelle landmænd skal gøre sig fri af GMO-foder fra næste år.

Foto: Rune Aarestrup Pedersen/Ritzau Scanpix

Når Arlas andelshavere i fremtiden skal fodre sine køer, må det ikke længere være med genmodificeret foder.

Andelsselskabet vil nemlig bede andelshavere, der stadig fodrer med genmodificeret foder, om at skifte til GMO-frit foder fra 1. april 2021, skriver Arla i en pressemeddelelse.

Det skyldes en øget efterspørgsel i Europa samt et nemmere logistisk arbejde.

"Når al mælken i Danmark i 2021 bliver baseret på ikke-genmodificeret foder kan vi i højere grad efterkomme ønsker fra bl.a. tyske kunder og forbrugere, og dermed fremtidssikrer vi den danske mælkeproduktion. Det letter desuden på kompleksiteten i produktionen og logistikken i Danmark, og det sparer vi omkostninger på," siger Peter Giørtz-Carlsen, chef for Arlas europæiske forretning.

Omlægningen begynder d. 1. januar 2021. Landmændene, som skifter over til GMO-frit foder, vil blive belønnet med én eurocent pr. kg mælk i tillæg.

GMO-foder udgør i alt mellem nul og ti pct. af den foder, som Arlas konventionelle landmænd bruger. Når omlægningen er overstået vil Arla producere 10 mia. kg ikke-genmodificeret mælk om året.

Arlas andelshavere i Tyskland og Sverige gør allerede kun brug af GMO-frit foder.

Arla øgede omsætning og indtjening i 2019

Arla sender snart plantedrikke i handlen

Arla-topchef: Regnskabet er det bedste i mine 15 år på posten 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch