AgriWatch

Danish Crown-fabrik i Kina kører igen efter coronavirus

Danish Crown-fabrikken i Pinghu er oppe at køre igen og kører alt det igennem, den har kapacitet til med det begrænsede antal medarbejdere, som er på arbejde, oplyser koncernen

Foto: Morten Stricker/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

Udbruddet af coronavirus i Kina giver mange udfordringer for Danish Crown, da banker, havne osv. i disse tider kun kører på lavt blus for at minimere risikoen for spredningen af virussen.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

På trods af det holder Danish Crown fortsat et rimeligt niveau på eksporten til Kina under de svære betingelser.

"Vi er selvfølgelig stærkt berørte af, at udbruddet af coronavirus har sat Kina i en tilstand, hvor virksomheder kun kører på lavt blus, og det forsinker vores forretning. Det sætter pres på logistikken, når f.eks. havne og banker ikke kører på det normale niveau. På trods af svære betingelser fastholder vi dog eksporten til Kina, men på et lidt lavere niveau," siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown, i meddelelsen.

Pinghu er i gang igen

I forbindelse med det kinesiske nytår valgte de kinesiske myndigheder at forlænge ferieperioden til den 2. februar, og derfor var Danish Crowns fabrik i Pinghu lukket i en ekstra uge.

Samtidig trådte nogle karantæneregler i kraft, så personer, der havde været bortrejst fra Pinghu-området, ikke måtte arbejde i en periode på 14 dage, men nu er fabrikken i Pinghu oppe at køre igen, oplyser slagterikoncernen.

"Fabrikken i Pinghu kører alt det igennem, den har kapacitet til med det begrænsede antal medarbejdere, som er på arbejde nu, og alt, der kommer igennem fabrikken, er solgt. Som dagene går, kommer der flere medarbejdere på fabrikken, og kapaciteten øges," siger Lars Albertsen i meddelelsen.

Corona-virus tvinger Kina til at sælge fra korn- og svinereserver

Kina klar til at frigøre yderligere fra svinereserve grundet corona-virus

Store sydspanske svineeksportører frygter corona-virus: "Bekymringen er total" 

Mere fra AgriWatch

Statslig landbrugsfond tabte knap 100 millioner sidste år

”Vanvittigt dårligt bytteforhold” i flere projekter verden rundt, bærer skylden for, at fonden Danish Agribusiness Fund, der har pensionskasser og staten som bagmænd, gik i rødt efter 2021. Kendt svineprojekt i Kina fik ekstra lån, fortæller direktør.

Kornpriserne hamrer op efter opsigtsvækkende prognose

En prognose fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer, at den globale kornhøst vil falde 28 mio. tons. Samtidig begrænser Indien eksport af hvede. Det får priserne til at stige eksplosivt til det højeste niveau nogensinde. (Opdateres)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch