AgriWatch

Seniorrådgiver om svineproduktion: "Egen bestemmelsesret er stadig ufattelig vigtigt"

Selv om den danske svineproduktion er hårdt presset af konkurrencen blandt andet fra spanske integrator-firmaer, så mener seniorrådgiver Henning Otte Hansen ikke, at der er grund til frygt. Andelsformen vil overleve, vurderer han.

Foto: PR-foto

Andelsmodellen inden for svineproduktion i Danmark er ikke truet på overlevelse på trods af, at spanske integratorer udfordrer den danske konkurrenceposition især i Asien. Ifølge seniorrådgiver ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet Henning Otte Hansen bliver andelsmodellen dog hurtigt et nemt offer i svære tider.

"Når landmænd er i krise, så giver nogle andelsselskabet skylden for alle mulige årsager. Først, når noget truer med at fjerne modellen, stopper landmanden op og forsvarer den. Nogle har sagt, Danish Crown ikke har været gode nok, men det skyldes måske nogle andre forhold, der har haft betydning end selve modellen," siger Henning Otte Hansen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch