AgriWatch

KMC øger både omsætning og overskud

Men en fremgang på fire pct. i omsætning og et overskud, der er godt 20 pct. højere end forrige år, kom KMC styrket ud af seneste regnskabsår. (Opdateret)

Foto: KMC / PR

Årets omsætning steg med godt 4 pct. fra 1,62 mia. kr. til 1,69 mia. kr. Det ordinære resultat efter skat udgjorde 163,6 mio. kr., hvilket er godt 20 pct. højere end sidste års resultat på 135,5 mio. kr. 

Det er de nye nøgletal, som KMC netop har lagt frem i en pressemeddelelse.

Ifølge KMC er der især forædlingsstrategien bidraget til resultatet.

"Årets resultat og aktiviteter var præget af den meget varme og tørre sommer i 2018. En sommer der påvirkede høsten af kartofler i en sådan grad, at KMC-gruppen modtog færre kartofler end forventet. Samtidig var kartoflernes stivelsesindhold lavere end normalt, hvilket var en uheldig kombination. Situationen i resten af Europa var ikke bedre. Det medførte, at der i regnskabsåret 2018/2019 var underskud af kartoffelstivelse på verdensmarkedet ift. efterspørgslen. Denne situation drev priserne op, hvilket var med til delvist at kompensere for avlernes ringere udbytte og øgede omkostninger til vanding mv," skriver KMC i en pressemeddelelse.

KMC forventer positiv udvikling i det indeværende regnskab og vækstplanen følges op af markante investeringer i værdikæden i form af øget produktionskapacitet og investeringer i produktudvikling og medarbejderkompetencer.

KMC forventer en større høst i 2019 end i 2018 og en mere normaliseret markedssituation i det nye regnskabsår.

KMC ejes i fællesskab af de 3 danske kartoffelmel s fabrikker "Midtjylland" i Brande, "Sønderjylland" i Toftlund og "Karup Kartoffelmelsfabrik" i Karup. Virksomheden er førende inden for produktion, udvikling og salg af kartoffelbaserede ingredienser til fødevareindustrien. 95 pct. af produktionen bliver eksporteret til over 80 lande i verden

Tør sommer giver Engesvang Økologi rekordoverskud

Kartoffelvand er gået fra at være en udgift til millionindtægt 

Regn driller nordjyske kartoffelavlere 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch