AgriWatch

Trumps told truer Thise

Thise Mejeri sælger Vesterhavsost for 10 mio. kr. på det amerikanske marked, men nu bliver selskabet ramt af USA's straftold.

Foto: Thise Mejeri

Andelsselskabet Thise Mejeri bliver formentlig ramt af den straftold, som USA pålægger på specifikke varer fra EU's medlemslande.

Det skriver Jydske Vestkysten.

"Vi har først 8. oktober fået endelig bekræftet, at vi vil blive omfattet af den varslede straftold på 25 pct. Men vi ved faktisk stadig ikke, om det betyder, at den nuværende toldsats på 10 pct. bliver hævet til i alt 25 pct. , eller om der bliver lagt 25 pct. oveni, så toldsatsen fremover bliver 35 pct. Det ser desværre ud til, at det sidstnævnte scenarium er det mest sandsynlige udfald," siger Thise Mejeris økonomidirektør Per Godsk Nielsen til mediet.

Thise Mejeri sælger særligt Vesterhavsost til amerikanerne og solgte i 2018 for knap 10 mio. kr. af ostetypen til USA.

46 mejerier kontrolleres efter beslaglæggelse af 400 paller mælkepulver

Naturmælk forudser omsætningsfremgang: Vokser med 5-6 pct.

Mere fra AgriWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch