AgriWatch

Landmand: Bæredygtighed er dansk landbrugs eksistensgrundlag

Andelsslagteriet Danish Crown har bæredygtighedscertificeret Eskjær Hovedgaard, som har 22.000 svin. Medejer af gården ser en økonomisk gevinst i at drive et grønt landbrug.

Nogle af de grønne tiltag, der er taget på Eskjær Hovedgaard, er at bytte gamle ventilationer i grisestaldene ud med nogle mere energibesparende, skifte oliefyret ud med et halmfyr, og fra november sendes overskydende gylle til et biogasanlæg. | Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix

Bæredygtighed er vejen frem for dansk svineproduktion. Det mener både Danish Crown og svineproducent og medejer af Eskjær Hovedgaard, Johan Schütte, som begge har sat gang i tiltag, der skal gøre produktionen grønnere.  

Bedrifter kan blive bæredygtighedscertificeret af andelsslagteriet, og det er Eskjær Hovedgaard, hvis svineproduktion omfatter 22.000 smågrise på 7 kg., blevet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Kåre Flye Andersen overtog familiens mindre landbrug og renteswap

DEN NÆSTE GENERATION: Kåre Flye Andersen udlever sin drøm om at drive familiegården videre som et mindre, økologisk landbrug. Han har ingen ambitioner om, at det skal være større, for han har frihed og tid. Skulle han overtage gården i dag, havde han dog taget andre valg. For med gården kom en renteswap, der har tag om hans økonomi flere år endnu.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch