AgriWatch

Landmand: Bæredygtighed er dansk landbrugs eksistensgrundlag

Andelsslagteriet Danish Crown har bæredygtighedscertificeret Eskjær Hovedgaard, som har 22.000 svin. Medejer af gården ser en økonomisk gevinst i at drive et grønt landbrug.

Nogle af de grønne tiltag, der er taget på Eskjær Hovedgaard, er at bytte gamle ventilationer i grisestaldene ud med nogle mere energibesparende, skifte oliefyret ud med et halmfyr, og fra november sendes overskydende gylle til et biogasanlæg. | Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix

Bæredygtighed er vejen frem for dansk svineproduktion. Det mener både Danish Crown og svineproducent og medejer af Eskjær Hovedgaard, Johan Schütte, som begge har sat gang i tiltag, der skal gøre produktionen grønnere.  

Bedrifter kan blive bæredygtighedscertificeret af andelsslagteriet, og det er Eskjær Hovedgaard, hvis svineproduktion omfatter 22.000 smågrise på 7 kg., blevet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

To store kartoffelselskaber vil fusionere

Kartoffelmelsfabrikkerne AKM og AKS vil fusionere i et selskab for at fremtidssikre virksomhederne med optimeringer og synergi-gevinster. Forslager sendes til afstemning blandt andelshaverne i februar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch