AgriWatch

Danske Mælkeproducenter er skeptisk over for Arlas nye Nigeria-sats

Beslutningen om at skrue op på det nigerianske marked er "langt ude", mener Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter. Skal foreningen ændre holdning, kræver det, at forrentningen af investeringen bliver god.

Kjartan Poulsen, formand for Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter. | Foto: PR-foto LDM

Tidligere i september meddelte mejerikoncernen Arla, at den nu begynder at aftage mælk fra omkring 1000 landmænd i Nigeria og samtidig investerer i et lokalt mejeri, der skal være med til at forarbejde og sælge mælken på det afrikanske marked.

Den beslutninge bliver mødt med skepsis af Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter.

I et nyhedsbrev skriver foreningen, at beslutningen er "langt ude", og at sammenslutningen hellere ser, at Arla holder fokus på kerneforretningen og optimerer den.

"Alle større eksportmejerier 'overfalder' tilsyneladende Afrika i disse år og ikke mindst Nigeria, hvor markedet må være tiltalende. Hele eksporten af mælkeprodukter til Afrika er problematisk, idet Afrika sagtens kan 'mælkeføde' sig selv, men billig mælkedrik baseret på skummetmælkspulver og palmefedt fra europæiske mejerier (især irske) giver den lokale produktion hård eller måske endda urimelig konkurrence. I det lys er Arla Foods' indsats positiv, forudsat at den samlede forretning forrenter sig bedre end alternativerne," lyder det i nyhedsbrevet.

Arla etablerer mejeriproduktion i Nigeria

Arla falder en plads på liste over Danmarks mest værdifulde brands

Mere fra AgriWatch

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede landbrugsvirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch