Danish Crown: Hårdt brexit kan presse priserne på oksekød

Direktør i Danish Crown Beef, Finn Klostermann, forudser, at brexit uden aftale kan føre til langt mere irsk oksekød på det danske marked, hvilket kan presse noteringen på oksekød.
Foto: Ivan Boll
Foto: Ivan Boll

Forlader briterne EU uden nogen aftale, et såkaldt hårdt brexit, kan det få konsekvenser for danske producenter af oksekød. Sådan lyder meldingen fra Danish Crown Beefs direktør, Finn Klostermann. Et hårdt brexit kan nemlig presse noteringen på oksekød, fordi det kan betyde større udbud af irsk oksekød.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis i tre uger!

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

"Irerne producerer tre gange så meget oksekød, som vi gør i Danmark, og de sælger rigtig meget af deres kød på det engelske marked. Hvis handlen mellem Irland og England bliver stoppet, skal irerne finde nye markeder at sælge deres oksekød til. Det kan komme til at presse priserne på de markeder, vi opererer meget på," udtaler Finn Klostermann i meddelelsen.

Sådan vil direktør tackle presset marked

Selv har han gjort sig nogle tanker om, hvordan Danish Crown skal tackle et mere presset marked for oksekød, bl.a. ved at knytte sig endnu tættere til Danmark.

"Når danskerne i stigende grad overvejer, hvor meget og hvilket kød de skal spise i dagligdagen, er det vores opgave at fortælle om fortræffelighederne ved oksekød fra danske landmænd," udtaler Finn Klostermann og nævner værdier som bæredygtighed og kvalitet.

Derudover kigger han også på muligheden for nye markeder.

"Vi ser en øget efterspørgsel på gris i Asien og især i Kina. Kødforbruget er stigende i den del af verden, så der vil vi også gerne ud med vores oksekød. Afrika er også et interessant marked at komme til at afsætte mere oksekød til. Vi er generelt rigtig dygtige til at producere kød i EU, så irerne og de andre store producenter vil selvfølgelig også gerne ud på de markeder," udtaler Finn Klostermann.

Han mener i øvrigt ikke, at irerne ønsker et sådan scenarie med øget forretning i Danmark, idet irsk oksekød har et godt brand i Storbritannien.

"Det giver dem en bedre pris, end hvis de skal til at presse deres varer ind på vores markeder," udtaler Finn Klostermann fortsat i meddelelsen.

L&F ser stort eksportpotentiale i Brasilien

Danish Crown kaster sig ind i kampen om planteburgere i supermarkederne

Danish Crown undgår 50 fyringer i Horsens 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også