AgriWatch

Nedlukket minkerhverv får prisen på danske pelse til at eksplodere i Kina

Udsigten til mangel på danske minkpelse har fået prisen på dem til at blive fordoblet i Kina. Nu frygter de kinesiske producenter, at de må gå på kompromis med kvaliteten.

Foto: Stine Bidstrup/ERH

Selvom de danske minkavlere nu har været lukket ned i snart ét år, er efterspørgslen på deres pelse stadig brandvarm i den kinesiske by Haining, som i flere år har været centrum for minkpelshandlen.

Det skriver TV2.

Nedlukningen af minkerhvervet i Danmark har fået priserne på de danske minkpelse til at blive fordoblet i Kina, og indkøberne frygter nu, at de i fremtiden må se længere efter den samme pelskvalitet.

"Mink fra Danmark er verdens bedste, så mange fabrikker er afhængige af dansk mink, især den hvide, sølvfarvede og kaffefarvede," siger Qiu Zu Cheng, der arbejder for en af
de største pelsopkøbere i Kina, i et interview med TV2.

Mens Kina forventes at blive verdens største producent af mink i år, er kvaliteten lavere end den danske. Finland er derfor et godt bud på at erstatte Danmark som det førende land for minkproduktion.

Finland har sit eget auktionshus i form af Saga Furs, der som Kopenhagen Furs er ejet af minkavlere, men også børsnoteret.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch