AgriWatch

Udstyrproducent udpeger ny direktør

Frontmatec har fundet deres nye chef i Asien. Allan JF Kristensen tiltræder chefstillingen hos den Kolding-baserede virksomhed i slutningen af året.

Foto: Frontmatec / PR

Frontmatec har udpeget deres nye adm. direktør. Fra december sætter Allan JF Kristensen sig i chefstolen hos den Kolding-baserede producent af slagteriudstyr.

Allan JF Kristensen kommer fra et job som adm. direktør hos Howden-koncernen, der beskæftiger sig med at designe og udvikle udstyr, som kan håndtere gas og luft i forskellige brancher.

Han har desuden tidligere arbejdet en del år i udlandet som handelsattaché for Udenrigsministeriet.

"Allan har stor erfaring fra forskellige ledende stillinger, der arbejder internationalt inden for projektsalg og udførelse af store specialiserede tekniske ingeniørprojekter samt opbygning af eftermarkedet i mange forskellige industrisegmenter," skriver Frontmatec i en pressemeddelelse.

Ansættelsen kommer efter, at tidligere adm. direktør Jens Kristensen pludseligt måtte stoppe efter blot otte måneder i chefstolen, som en konsekvens af uenigheder mellem ham og bestyrelsesformanden Arne Vraalsen.

"Jens er en god fyr, men vi havde en uenighed om, hvordan strategien for virksomheden skulle gribes an, og i hvilket tempo den skulle udføres. Det er sagens kerne," sagde Arne Vraalsen om fyringen i maj.

Frontmatec opstod, da den danske kapitalfond Axcel betalte omkring 1 mia. kr. for selskabet og de fire konkurrenter SFK Leblanc, Attec, Itec og Carometec blev slået sammen i 2016.

Året efter købte Axcel også britiske Accles & Shelvoke, som blev fusioneret ind i selskabet. Ligesom Frontematec i de seneste år købte det kinesiske firma Jining Xinglong Food Machinery Manufacturing og 40 pct. af ejerskabet i den spanske robotvirksomhed Aira og i begyndelsen af 2019 købte koncernen den spanske udstyrsproducent Intecal.

"Alt, jeg kan sige, er, at vi er en gruppe af ni forskellige virksomheder, der er sat sammen på kort tid i en kompleks og svær tid. Det betyder også, at der er forskellige kulturer, som skal arbejde sammen i en virksomhed. Det er ikke en nem opgave," sagde bestyrelsesformand om chefopgaven i Frontmatec i maj Arne Vraalsen.

Frontmatec har over 1260 ansatte og produktionsfaciliteter i Danmark, Canada, Kina, Storbritannien og Tyskland. Desuden har virksomheden salgskontorer i Danmark, Tyskland, Polen, Frankrig, Spanien, Holland, Kina, Canada og Rusland.

I 2019 omsatte virksomheden for 1,66 mia. kr.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch