AgriWatch

Udstyrproducent udpeger ny direktør

Frontmatec har fundet deres nye chef i Asien. Allan JF Kristensen tiltræder chefstillingen hos den Kolding-baserede virksomhed i slutningen af året.

Foto: Frontmatec / PR

Frontmatec har udpeget deres nye adm. direktør. Fra december sætter Allan JF Kristensen sig i chefstolen hos den Kolding-baserede producent af slagteriudstyr.

Allan JF Kristensen kommer fra et job som adm. direktør hos Howden-koncernen, der beskæftiger sig med at designe og udvikle udstyr, som kan håndtere gas og luft i forskellige brancher.

Han har desuden tidligere arbejdet en del år i udlandet som handelsattaché for Udenrigsministeriet.

"Allan har stor erfaring fra forskellige ledende stillinger, der arbejder internationalt inden for projektsalg og udførelse af store specialiserede tekniske ingeniørprojekter samt opbygning af eftermarkedet i mange forskellige industrisegmenter," skriver Frontmatec i en pressemeddelelse.

Ansættelsen kommer efter, at tidligere adm. direktør Jens Kristensen pludseligt måtte stoppe efter blot otte måneder i chefstolen, som en konsekvens af uenigheder mellem ham og bestyrelsesformanden Arne Vraalsen.

"Jens er en god fyr, men vi havde en uenighed om, hvordan strategien for virksomheden skulle gribes an, og i hvilket tempo den skulle udføres. Det er sagens kerne," sagde Arne Vraalsen om fyringen i maj.

Frontmatec opstod, da den danske kapitalfond Axcel betalte omkring 1 mia. kr. for selskabet og de fire konkurrenter SFK Leblanc, Attec, Itec og Carometec blev slået sammen i 2016.

Året efter købte Axcel også britiske Accles & Shelvoke, som blev fusioneret ind i selskabet. Ligesom Frontematec i de seneste år købte det kinesiske firma Jining Xinglong Food Machinery Manufacturing og 40 pct. af ejerskabet i den spanske robotvirksomhed Aira og i begyndelsen af 2019 købte koncernen den spanske udstyrsproducent Intecal.

"Alt, jeg kan sige, er, at vi er en gruppe af ni forskellige virksomheder, der er sat sammen på kort tid i en kompleks og svær tid. Det betyder også, at der er forskellige kulturer, som skal arbejde sammen i en virksomhed. Det er ikke en nem opgave," sagde bestyrelsesformand om chefopgaven i Frontmatec i maj Arne Vraalsen.

Frontmatec har over 1260 ansatte og produktionsfaciliteter i Danmark, Canada, Kina, Storbritannien og Tyskland. Desuden har virksomheden salgskontorer i Danmark, Tyskland, Polen, Frankrig, Spanien, Holland, Kina, Canada og Rusland.

I 2019 omsatte virksomheden for 1,66 mia. kr.

Mere fra AgriWatch

Oksekødsfesten er slut: Nu falder noteringen

Efterspørgslen på oksekød har været faldende de sidste par måneder, hvilket skyldes høje priser i supermarkederne. Prisudviklingen på især hverdagsprodukter trækker Danish Crowns notering ned.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch