AgriWatch

Danskerne er skeptiske ved øget oksekødproduktion i Danmark

80 pct. af danskere vil have den samme eller mindre oksekødproduktion i fremtiden, som man har i dag. Det viser en ny undersøgelse, som Wilke har foretaget for AgriWatch. Landbrug & Fødevarer mener, at man ikke må gå i stå eller afvikle produktionen.

Foto: Joachim Adrian / Ritzau Scanpix

Over halvdelen af danskere vil ikke have, at oksekødproduktionen i Danmark bliver større i fremtiden. Oven i det vil næsten en tredjedel af danskere have en mindre dansk oksekødproduktion i fremtiden.

Det viser en undersøgelse, som Wilke har foretaget for AgriWatch.

52 pct. af de 1.047 respondenter svarede, at den danske kødproduktion skal være på samme niveau som i dag. 30,8 pct. svarede, at den skulle være mindre. 4,9 pct. svarede, at produktionen skal være større i fremtiden.

Det ærgrer klimadirektør i Landbrug og Fødevarer, Niels Peter Nørring.

"Vi havde gerne set, at der rent faktisk havde været flere, der havde svaret, at den skulle være lige så stor, eller endda havde svaret, at produktionen gerne måtte være højere," siger Niels Peter Nørring til AgriWatch.

Han siger videre, at det er vigtigt, at det danske landbrug udvikler og ikke afvikler sig. For klimaets skyld.

"Det hænger sammen med, at vi i Danmark producerer i verdensklasse i forhold til klimaet. Derfor er det vigtigt, at vi har en produktion, og vi gerne har en større produktion, så vi kan sælge og eksportere vores kød. Således det er os, der sælger og eksporterer i forhold til, at det er andre steder i verden, som ikke er så klimarigtige i produktionen," siger Niels Peter Nørring.

Til spørgsmålet om, hvorvidt CO2-udledningen vil stige, hvis Danmark i fremtiden producerer mere oksekød, mener 33,8 pct., at den samlede udledning vil stige. 31,4 pct. mener, at CO2-udledningen vil være den samme.

"Vi har vist inden for den animalske og også vegetabilske produktion, at vi har kunnet øge produktionen samtidig med, at udledningerne er faldet," siger Niels Peter Nørring og fortsætter.

"Vi arbejder benhårdt på, hvordan vi kan producere vores fødevarer i Danmark på en mere klimaeffektiv måde, således vi kan producere mere med mindre."

Udsigt til stor mangel på kød i 2020

Danish Crown Beef vil udvide slagtekapaciteten

Sydkorea åbner for dansk oksekød efter 20 års blokade 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch