ECB ser disinflation fortsætte — men vil være helt sikker

Christine Lagarde ønsker mere bevis for, at prisstigningstakten er på vej ned mod centralbankens mål om 2,0 pct., inden en lempelse af pengepolitikken.
Der er kun 3 pct. sandsynlighed, ifølge handlen med rentefutures, for en rentesænkning på mødet den 7. marts. | Foto: Frederick Florin
Der er kun 3 pct. sandsynlighed, ifølge handlen med rentefutures, for en rentesænkning på mødet den 7. marts. | Foto: Frederick Florin
AF MARKETWIRE

Christine Lagarde, som er Den Europæiske Centralbanks, ECB’s, øverste chef, forventer, at afdæmpningen af inflationen vil fortsætte i eurozonen, men hun ønsker mere bevis for, at prisstigningstakten er på vej ned mod centralbankens mål om 2,0 pct., inden en lempelse af pengepolitikken.

”Den igangværende disinflationsproces forventes at fortsætte, men styrerådet har brug for at være mere sikker på, at det vil bringe os vedvarende hen til vort mål på 2,0 pct.,” sagde Christine Lagarde mandag ifølge Bloomberg News til Europa Parlamentet i Strasbourg.

Der er to uger til, at ECB’s ledelse igen mødes for at fastsætte styrerenterne. I markedet er der dog meget begrænset forventning til, at renten bliver sat ned.

Der er således kun 3 pct. sandsynlighed, ifølge handlen med rentefutures, for en rentesænkning på mødet den 7. marts.

Markedet indregner derimod med næsten 100 pct. sandsynlighed, at renten vil blive sat ned med 0,25 pct.point på mødet i starten af juni. Derefter har handlerne satset på næsten tre nedsættelser mere inden nytår til en effektiv rente på 2,95 pct. i december.

ECB’s indskudsrente ligger for tiden i 4,00 pct.

Tabel over Den Europæiske Centralbanks, ECB’s, rentebeslutninger:

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også