AgriWatch

Regeringen vil forbedre dyrevelfærden i samspil med erhvervet

Der skal en kulturændring til i den animalske produktion for at forbedre dyrevelfærden. Det mener Socialdemokratiets fødevareordfører.

Foto: PR

Omtrent hver tredje danske svinebesætning har ifølge nye tal fra Fødevarestyrelsens seneste stikprøvekontrol problemer med at overholde reglerne for god dyrevelfærd, og tallet har været nogenlunde stabilt i syv år.

Socialdemokratiets fødevareordfører, Anders Kronborg, mener derfor, at der skal ”en kulturændring til i den animalske produktion.”

Det skriver Altinget.

Ordføreren understreger, at arbejdet skal ske i tæt samarbejde med erhvervet.

”Jeg mener faktisk, at det her er noget, der skal løses i samspil med erhvervet. Jeg har endnu ikke oplevet, at Landbrug & Fødevarer har sat sig på hænderne eller hævet paraderne på den her dagsorden. Jeg oplever kun, at de anerkender udfordringen,” siger han.

Landbrugsminister Rasmus Prehn (S) har indkaldt Landbrug & Fødevarer til ”en alvorlig samtale i Fødevareministeriet” på baggrund af nye tal for dyrevelfærden i Danmark.

Endnu er der ikke sat et dato på mødet, men ifølge Landbrug & Fødevarer Gris vil anledningen blive brugt til at præsentere en række tiltag for at øge dyrevelfærden i den danske svineproduktion.

Sektorformand varsler nye tiltag for at forbedre dyrevelfærd i svineproduktion

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch