AgriWatch

Sektorformand varsler nye tiltag for at forbedre dyrevelfærd i svineproduktion

Flere pattegrise skal overleve, og sodødeligheden skal sænkes. Det understreger formand for Landbrug & Fødevarers sektion for grise, der til et kommende møde med minister vil præsentere nye tiltag.

Foto: PR-foto Landbrug og Fødevarer

Pattegrisedødeligheden steg i 2021 til det højeste niveau nogensinde, og det fik landbrugsminister Rasmus Prehn (S) til at indkalde Landbrug & Fødevarer til ”en alvorlig samtale i Fødevareministeriet”.

Dødelighed blandt pattegrise stiger til højeste niveau nogensinde

Endnu er der ikke sat et dato på mødet, men ifølge Landbrug & Fødevarer Gris vil anledningen blive brugt til at præsentere en række tiltag for at øge dyrevelfærden i den danske svineproduktion.

Det skriver Landbrugsavisen.

”Det er klart, at det er vi slet ikke er tilfredse med. Vi SKAL have flere pattegrise til at overleve, og vi skal have sænket sodødeligheden,” siger Erik Larsen, sektorformand i Landbrug & Fødevarer Gris, til Landbrugavisen.

Han peger bl.a. på, at der vil blive præsenteret nogle nye avlsorienterede tiltag.

Dødeligheden i farestalden og antal dødfødte grise steg fra 23,1 pct. i 2020 til 23,4 pct. i 2021. Det er det højeste niveau nogensinde og stik imod stik hensigten i den handlingsplan, der i 2014 blev iværksat af daværende fødevareminister Dan Jørgensen (S) og underskrevet af Landbrug & Fødevarer og Dyrenes Beskyttelse.

Dyrenes Beskyttelse om plan for døde pattegrise: ”Det virker som en syltekrukke”

Partier kritiserer fejlslået mål for svinedødelighed – Radikale truer minister med samråd

L&F kalder glippet mål for dødelighed urealistisk: ”Der var et massivt politisk pres”

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch