AgriWatch

Støttepartier foreslår at officiel klimadatabase for fødevarer kommer på finansloven

SF, Enhedslisten og Radikale ønsker, at der afsættes penge på finansloven til en officiel klimadatabase for fødevarer, og regeringen er ikke afvisende.

SF's Carl Valentin. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Regeringens støttepartier vil have en kommende officiel klimadatabase for fødevarer føjet ind i de afsluttende finanslovsforhandlinger med en pulje på 10 mio. kr., ifølge Altinget.

"Concito har i forvejen lavet et fremragende arbejde med en meget gennemarbejdet database, som jeg håber, at man vil lade sig inspirere af. Men det er fornuftigt, at staten også går den her vej, og derfor skal der sættes penge af til udviklingen nu," siger SF’s fødevareordfører, Carl Valentin, til mediet.

Finansordfører Christian Rabjerg Madsen (S) siger, at man i regeringen ikke har "principiel modstand mod forslaget", men modsat lover han heller ikke, at det puljen kan blive virkelighed.

(Denne historie er bragt i samarbejde med vores søstermedie FødevareWatch.)

Salling Group og Coop opfordrer til national klimamærkning

Organisationer ønsker klimamærke løftet op på EU-niveau

Offentlige køkkener skal skubbes i grønnere retning

Mere fra AgriWatch

Forslag: Avlere skal have mink PCR-testet hver uge

Fødevarestyrelsen skal PCR-teste mink på alle farme i Danmark en gang om ugen. Sådan lyder forslaget fra regeringen, der dog ikke kan svare på, hvordan det skal foregå. Umuligt, lyder det fra formand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch