Landbrug & Fødevarer flytter rundt på organisation i datterselskaber

Videnscentret Seges' aktiviteter skal fra årsskiftet over i et nyt selskab under Landbrug & Fødevarer. Flertallet i selskabets' bestyrelse vil blive uafhængige af landbrugsorganisationen.
Foto: PR
Foto: PR

Seges, der udøver forskning inden for landbrugsområdet, bliver nu sit eget selskab stiftet af Landbrug & Fødevarer.

Fra den 1. januar 2022 vil videnscentrets forskningsarbejde høre inde under selskabet Seges Innovation P/S, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Ændringen vil ikke påvirke Seges' nuværende arbejde, men forskellen bliver, at en fond vil eje A-aktierne og derfor have alle stemmerettighederne i selskabet, mens Landbrug & Fødevarer ikke vil have nogen stemmerettigheder.

Flertallet i bestyrelsen vil samtidig være uafhængige af Landbrug & Fødevarer.

Ifølge interesseorganisationen skal det styrke Seges' uafhængighed og mane enhver tvivl til jorden om særinteresser til moderselskabet.

"Vi ønsker, at det også fremadrettet er hævet over enhver tvivl, at der arbejdes uafhængigt med forskning, innovation og udvikling til landbrugserhvervet," siger Flemming Nør-Pedersen, konstitueret adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, i meddelelsen.

I modsætning til Seges forbliver andre afdelinger i organisationen herunder Veterinær- og Kvalitetsforhold, Skat, Erhvervsjura og sekretariaterne for Landboungdom og 4H.

Seges beskæftiger i alt 531 ansatte.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også