AgriWatch

Landbrug & Fødevarer flytter rundt på organisation i datterselskaber

Videnscentret Seges' aktiviteter skal fra årsskiftet over i et nyt selskab under Landbrug & Fødevarer. Flertallet i selskabets' bestyrelse vil blive uafhængige af landbrugsorganisationen.

Foto: PR

Seges, der udøver forskning inden for landbrugsområdet, bliver nu sit eget selskab stiftet af Landbrug & Fødevarer.

Fra den 1. januar 2022 vil videnscentrets forskningsarbejde høre inde under selskabet Seges Innovation P/S, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Ændringen vil ikke påvirke Seges' nuværende arbejde, men forskellen bliver, at en fond vil eje A-aktierne og derfor have alle stemmerettighederne i selskabet, mens Landbrug & Fødevarer ikke vil have nogen stemmerettigheder.

Flertallet i bestyrelsen vil samtidig være uafhængige af Landbrug & Fødevarer.

Ifølge interesseorganisationen skal det styrke Seges' uafhængighed og mane enhver tvivl til jorden om særinteresser til moderselskabet.

"Vi ønsker, at det også fremadrettet er hævet over enhver tvivl, at der arbejdes uafhængigt med forskning, innovation og udvikling til landbrugserhvervet," siger Flemming Nør-Pedersen, konstitueret adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, i meddelelsen.

I modsætning til Seges forbliver andre afdelinger i organisationen herunder Veterinær- og Kvalitetsforhold, Skat, Erhvervsjura og sekretariaterne for Landboungdom og 4H.

Seges beskæftiger i alt 531 ansatte.

Mere fra AgriWatch

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Det er med ”stor ærgrelse”, at Arlas formand kan konstatere, at fem repræsentantskabsmedlemmer vil tage retssagen om krav om indsigt til landsretten, efter byretten har afsagt dom til mejerikoncernens favør.

Historisk gods sat til salg

Historisk gods på Vejlekanten med 600 kvadratmeter bolig med skov, voldgrav og over 500 hektar jord er sat til salg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch