Flertal i østjysk kommune vil kunne afvise udvidelser af svinestalde

Kommunerne skal have større indflydelse på svineproducenters udvidelser. Det mener et flertal i Skanderborgs byråd, der har sendt et brev afsted til Christiansborg.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Et flertal i Skanderborgs byråd er frustreret over, at de må se til, mens svineproducenter kan udvide deres bedrifter inden for kommunens grænser.

Sådan lyder det i et brev, som et flertal i byrådet har sendt til Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. Det skriver DR.

"Kommunerne har mistet det lokale selvstyre i sager om industriel svineproduktion. Vi er reelt er kørt ud på et sidespor og skal lægge navn til tilladelser, som vi reelt ikke kan sige nej til," fremgår det af brevet, der ikke møder opbakning fra byrådets partier Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti.

Thomas Cordtz, der er byrådsmedlem i Skanderborg for Konservative mener, at mere medbestemmelse til kommunerne på dette område vil være et "minefelt".

"Det er meget vigtigt, at der er helt klare, ensartede regler i hele landet, for ellers ryger landbrugernes retssikkerhed og ensartetheden i behandlingen af landbruget som erhverv," siger han til mediet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også