Støttepartier til regeringen: Sletning af SMS'er skal stoppe

Både Enhedslisten og Radikale Venstre mener, at statsministeren burde stoppe sin med at slette SMS'er.
Foto: Mads Claus Rasmussen
Foto: Mads Claus Rasmussen

Selvom der ikke skulle være noget til hinder for, at statsminister Mette Frederiksen kan slette sine SMS'er, burde den praksis ikke finde sted.

Det mener regeringens støttepartier Enhedslisten og Radikale Venstre, der gerne ser, at statsministeren øjeblikket ændrer praksis. Det skriver Børsen.

"Det er en helt forfejlet praksis at køre videre med. Men tilsyneladende ligger det indenfor de retningslinjer, der er i dag, når man skal vurdere om en sms er journaliseringspligtig. Det her afslører, at der er behov for en anden praksis. Jeg havde gerne set, at man fra Statsministeriets side øjeblikkeligt ophørte med den praksis," siger Enhedslistens gruppeformand, Peder Hvelplund, til mediet.

Samtidig mener Radikale Venstres retsordfører, Samira Nawa, at Mette Frederiksen skal stoppe sin sletning, mens Justitsministeriet arbejder på at ensrette praksis blandt samtlige ministerier.

Der er nemlig ikke ensrettede regler på tværs af ministerierne, hvor det også har vist sig, at Statsministeriets embedsmænd ikke har journaliseret en eneste SMS.

Det har ikke været muligt for Børsen at få en kommentar fra Justitsministeriet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også