Økonomiske tilskud kan være nødvendige i grøn plan for lavbundsjord

Der skal mere til end frvillighed, når det gælder udtagningen af lavbundsjord. Ekspropriation eller tilskudsordninger kan blive nødvendige, varsler lektor og akademisk medarbejder fra Københavns Universitet.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Økonomiske tilskud kan blive nødvendige, når det kommer til udtagningen af lavbundsjord.

Det skriver en lektor og akademisk medarbejder på Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi ved Københavns Universitet i et debatindlæg hos Altinget.

Jesper Sølver Schou og Jens-Martin Roikjer Bramsen sår i debatindlægget tvivl om realismen i den nye landbrugsaftale, og hvorvidt det er muligt at gennemføre intentionerne om at udtage 100.000 hektar lavbundsjord, som det står beskrevet i aftalen.

Udtagningen udgør cirka 25 pct. af de konkrete reduktioner, som aftalens mål baserer sig på, men fordi de mest oplagte projekter er gennemført, tror de, det bliver svært. Den primære årsag er, at udtagning baseret sig udelukkende på frivillighed af lodsejerne.

De mener derfor, der skal andre initiativer i spil, før det lykkes. Her nævnes ekspropriation som et værktøj, der kan blive nødvendig, men før man tyr til det, foreslår de først og fremmest jordfordeling.

En tidsbegrænset tilskudsperiode kan i sidste ende være vejen frem ifølge Jesper Sølver Schou og Jens-Martin Roikjer Bramsen.

Professor om beløb til reduktion af metan i landbrugsaftale: "Det er jo nada. Ingenting"

Borgere ønsker arealet for ny solcellepark på 250 hektar reduceret 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også