AgriWatch

Mette Frederiksen: Danmark skal gøre mere i klimakrise

Mette Frederiksen ønsker bindene klimamål i landbrugsaftale og ikke flere penge til klimaomstillingen.

Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger

"Med rapporten fra FN’s klimapanel IPCC står det klart, at selv de lande, der er nået langt, skal gøre mere, end de gør i dag. Det gælder også for Danmark."

Sådan lyder det fra Mette Frederiksen i sin tale ved Socialdemokratiets kongres i Aalborg lørdag. Her skruer statsministeren op for Danmarks ansvar i klimakampen.

Det sker, efter regeringen igennem de første to år ved magten gentagne gange er blevet kritiseret for at gøre for lidt af regerings støttepartier SF, De Radikale og Enhedslisten.

Konkret gør Mette Frederiksen det klart, at de langvarige forhandlinger om landbrugets bidrag til klimaet skal afsluttes med bindene klimamål for landbruget.

"Nu går de politiske forhandlinger om landbruget ind i sin afsluttende fase. Og lad mig i dag gøre det helt klart: Landbruget skal selvfølgelig omfattes af et bindende reduktionsmål," siger Mette Frederiksen.

Regeringen har lagt op til et reduktionsmål på mellem 40 og 60 procent af udledningerne. Det præcise tal vil regeringen fastlægge i forhandlingerne med Folketingets partier.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch