Medie: Regeringen vil flytte landbrugsforhandlinger til nyt ministerie

For at sætte skub i de igangværende landbrugsforhandlinger vil regeringen flytte dem over i Finansministeriet. Det erfarer mediet Altinget.
Foto: Martin Sylvest
Foto: Martin Sylvest

Det kan meget vel blive finansminister Nicolai Wammen, der fremover skal styre slagets gang under de nuværende landbrugsforhandlinger.

Regeringen overvejer nemlig at flytte forhandlingerne fra fødevareministeriet til finansministeriet, og det kan allerede ske i disse dage. Det erfarer mediet Altinget, der har talt med flere centrale kilder.

Flytningen af forhandlingerne vil vække glæde i andre partier, hvor både Venstre og Enhedslisten tidligere har ønsket, at forhandlingerne skulle rykkes over til en mere højtstående minister.

Der har indtil videre været over 60 forhandlingsmøder partierne i mellem, hvor Alternativet som det første parti forlod forhandlingerne onsdag.

De store knaster har været økonomien, hvor blå blok beder om flere penge, så landmændene skal betale en mindre del af regningen i den grønne omstilling.

Omvendt har blå bloks udspil vakt kras kritik hos regeringen og rød blok, da de blå partier ikke ønsker at sætte et konkret reduktionsmål for landbrugets klimaudledning.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også