AgriWatch

S-ordfører: Venstre var selv arkitekt bag kritiseret efterafgrøde-frist

Socialdemokratiets landbrugsordfører Anders Kronborg understreger, at han vil se nærmere på reglerne for efterafgrøder i de igangværende landbrugsforhandlinger.

Foto: PR

Venstre var selv arkitekten bag den stærkt kritiserede frist for etableringen af efterafgrøder, som i år har presset de danske landmænd - og landbrugsminister Rasmus Prehns (S) retorik om reglerne er den samme, oppositionen havde for to år siden.

Det skriver socialdemokratiets landbrugs- og fødevareordfører Anders Kronborg i et nyt debatindlæg i Jydskevestkysten.

Anders Kronborg henviser i sit debatindlæg til, at det var Venstres nuværende formand, Jakob Ellemann-Jensen, som fremsatte den omdiskuterede gødskningslov, da han var fødevareminister i 2019.

"Endvidere er det ikke hensigtsmæssigt blot at give dispensation til at udskyde fristerne, idet tidspunktet for etablering kan have betydning for efterafgrødernes udvikling og derfor påvirke den kvælstofreducerende effekt, som efterafgrøderne kan opnå."

"Når fristen udskydes, uden at den potentielt lavere effekt af efterafgrøderne kompenseres på anden vis, kan det således
have betydning for, om den forventede effekt af efterafgrøder opretholdes," svarede Jakob Ellemann-Jensen i 2019.

Her mener Anders Kronborg, at Rasmus Prehns udmelding om reglerne er ens med det, Jakob Ellemann-Jensen sagde, da han selv var minister. Men han er stadig klar til at se på reglerne.

"Dermed ikke sagt, at vi ikke skal se på problematikken, hvilket vil være naturligt i forbindelse med landbrugsforhandlingerne. Efterafgrøder og kvælstof er i forvejen et tema i forbindelse med landbrugsforhandlingerne, hvor emnet i øvrigt også er til debat. Vi er i den forbindelse meget optaget af, at vi får implementeret endnu flere alternativer til efterafgrøder, således at miljøeffekten kan opnås så fleksibelt og omkostningseffektivt som muligt for den enkelte landbruger," skriver Anders Kronborg i debatindlægget.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch