AgriWatch

EU sigter mod klimaneutralt landbrug i 2035

EU-Kommissionen har onsdag fremlagt et længeventet EU-klimaudspil døbt "Fit for 55". Heri lægges der op til, at landbrugssektoren i EU skal være klimaneutralt inden 2035.

Foto: POOL/REUTERS / X80003

Landbruget i EU skal være klimaneutralt inden 2035.

Det er i hvert fald målet i et længeventet EU-klimaudspil døbt "Fit for 55", som onsdag blev præsenteret af Europa-Kommissionen.

Udspillet indebærer, at EU samlet set skal reducere udledningen af CO2 med 55 pct. inden 2030, og at unionen skal være klimaneutral inden 2055. Det er vel at mærke sammenlignet med tallet for 1990.

Her skal landbruget også spille en rolle, fremgår det af udspillet:

"Inden 2035 bør EU sigte mod at opnå klimaneutralitet i sektorerne for arealanvendelse, skovbrug og landbrug, herunder også ikke-CO2-emissioner fra landbruget, såsom dem fra gødningsbrug og husdyr," skriver EU-Kommissionen i en pressemeddelelse.

På samme tid foreslås det, at der fastsættes et overordnet EU-mål i forhold til at fjerne 310 mio. ton CO2 fra atmosfæren frem mod 2030 via "naturlige kulstoflagre", skriver EU-Kommissionen.

"Med nationale mål vil der blive stillet krav om, at medlemsstaterne plejer og udvider deres kulstoflagre for at nå dette mål," står der.

Plantningen af omkring tre milliarder træer inden 2030 er til sidst en stor del af EU's grønne udspil på området for skov- og jordbrug.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch