Socialdemokratiet om landbrugsforhandlinger: "Vi kommer ikke for nuværende til at gå alene med blå side"

Der kommer ikke til at blive en landbrugsaftale alene over midten, understreger Socialdemokratiets fødevareordfører. Regeringens støttepartier signalerer, at man gerne vil den brede aftale, siger han.
Foto: PR
Foto: PR

Regeringens verserende landbrugsforhandlinger med de resterende partier giver ikke en aftale alene med blå blok, som det ser ud nu.

Det mener Anders Kronborg, fødevareordfører for Socialdemokratiet, der ser konstruktive takter hos støttepartierne, skriver Altinget.

"Vi kommer ikke for nuværende til at gå alene med blå side. Vi har gode og fornuftige drøftelser med vores støttepartier, som spiller konstruktivt ind og signalerer, at man gerne vil noget bredt," siger Anders Kronborg til mediet.

Forhandlingerne er gået i hårdknude, da Venstre ikke vil acceptere regeringens udspil, der skal levere en kvælstofreduktion på 13.100 ton.

Anders Kronborg understreger, at regeringen er villig til at finde kompromiser, men pointerer også, at der er forpligtelser frem mod 2027.

Venstres forhandler Troels Lund Poulsen har tidligere udtalt, at der ikke kommer nogen aftale, før forhandlerne er vendt tilbage på sommerferie.

Omvendt har regeringens støttepartier SF, Enhedslisten og Radikale meldt ud, at en klimaaftale på landbrugsområdet kan laves regering og støttepartier i mellem, som AgriWatch tidligere har beskrevet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også