Flere aktører går sammen om nyt fødevarenetværk

Et nyt netværk, der vil beskæftige sig med fremtidens fødevareerhverv, har set dagens lys. Det er blandt andet Vækstfonden og tænketanken Frej, der er stiftere.
Landbrugsdirektør i Vækstfonden, Lene Gade Hovmøller. | Foto: PR
Landbrugsdirektør i Vækstfonden, Lene Gade Hovmøller. | Foto: PR

Et nyt forum skal samle landmænd og fagfolk om fremtidens fødevareerhverv.

Netværket hedder "Hub for fremtidens fødevareproducenter", og stifterne bag er Vækstfonden, tænketanken Frej, Seges og Agrikom.

Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

"Hubben samler mennesker, som tror på fremtiden og som vil fremtiden. Den er et forum, hvor inspiration er i centrum, og hvor der er mulighed for at udtænke nye, innovative forretningsideer, som vi efterfølgende hjælper med at gøre konkrete og implementerbare," siger afdelingsleder i SEGES, Kristian Skov, i meddelelsen.

Netværket har allerede fået tilkendegivelser fra aktører, som vil tage del i det nye initiativ. Det er blandt andet Mads Clausen, der er landmand og daglig leder af bedriften Clausen Agro.

Han vil derfor troppe op til netværkets første møde, der foregår i september i år.

"I landbruget skal vi kigge fremad og arbejde på nye løsninger sammen, og det gør vi bedst ved at samle de mennesker indenfor erhvervet, der er fremsynede. Vi arbejder bedst, når vi arbejder sammen, så det skal vi gøre. Der er ingen grund til, at vi graver det samme hul to gange," siger Mads Clausen.

På møderne vil personer uden for landbrugssektoren lave oplæg, som giver landbrugssektoren mulighed for at se sig selv udefra. Der vil årligt være fem møder.

De nye vinkler kan skabe grobund for nye samarbejder, siger Vækstfondens landbrugsdirektør Lene Gade Hovmøller.

"Danske landbrugere skal have de bedste forudsætninger for at starte partnerskaber og arbejde med teknologisk udvikling, så vi i fællesskab kan nå i mål med en bæredygtige udvikling af erhvervet," fortæller Lene Gade Hovmøller.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også