AgriWatch

Forsker: Det ser ud til at Mercosur-aftale falder

Handelsaftalen mellem EU og en række sydamerikanske lande hænger i en tynd tråd grundet mangel på bæredygtighed, vurderer forsker.

Foto: Ole Lind

Den omdiskuterede Mercosur-aftale mellem EU og flere sydamerikanske lande står til at falde til jorden, da parameteret bæredygtighed er svært at få øje på.

Det vurderer lektor i statskundskab på Københavns Universitet, Jens Ladefoged Mortensen, ifølge Videnskab.dk, da aftalen vil åbne op for råvarer, der kan sættes i forbindelse med skovrydning af regnskov.

"I den nye aftale er der skrevet ind, at de fire lande skal melde sig ind i Paris-aftalen. Men den aftale har ikke konkrete krav om CO2-reduktioner," siger Jens Ladefoged Mortensen til mediet.

Aftalen åbner op for, at EU-lande kan eksportere biler, bildele, kemikalier samt medicin til landene Brasilien, Argentina, Paraguay og Uruguay, hvortil Mercosur-landene toldfrit kan eksportere kød, soja og en række andre landbrugsvarer til EU.

Flere lande så som Tyskland, Frankrig og Østrig har nedlagt veto mod aftalen, da de ikke anser dem som bæredygtig.

Mere fra AgriWatch

Krenkerup Gods dropper økologien

I 2017 valgte Krenkerup Gods på Lolland at omlægge en del af planteavlen til økologisk drift, men nu bliver den beslutning dog rullet tilbage. "Hovedårsagen er, at der ikke er penge i det," lyder begrundelsen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch