AgriWatch

Styrelse tilbageholder vurdering af fejl i sag om EU-midler

Landbrugsstyrelsen vil ikke udlægge en advokatvurdering for sagen, hvor styrelsen har udbetalt 287 mio. kr. for meget til en række landmænd. Argumentet bag holder ikke, mener forsker.

Foto: Jens Dresling

Der kommer efter alt at dømme ikke en forklaring på, hvorfor skatteyderne skal betale for Landbrugstyrelsens regnefejl, der fejlagtigt har udsendt 287 mio. kr. ekstra i EU-midler til en række landmænd.

Således vil styrelsen ikke udlevere en afgørende advokatvurdering om sagen, skriver Avisen Danmark.

Landbrugsstyrelsen begrunder beslutningen med, at der vurderes at komme én eller flere retssager i en nærliggende fremtid, men argumentet holder ikke ifølge professor.

"Man kan ikke bare skrive, at der er en nærliggende mulighed for retssager. Der kan jo altid være retssager på vej, men der skal være en konkret sandsynlighed for en retssag, før man kan undtage aktindsigt," siger Oluf Jørgensen, offentlighedsrådgiver og forskningschef emeritus på Danmarks Medie-og Journalisthøjskole, til mediet.

Landbrugsstyrelsen har fra 2015-19 udbetalt 287 mio. kr. for meget i støtte til nogle landmænd, mens andre landmænd har fået udbetalt 286 mio. kr. for lidt.

De fejl kan EU ikke afbøde, og derfor skal statskassen finde de 573 mio. kr., som fejlene i alt omfatter.

Sagen har vakt stor kritik fra Christiansborg, hvor styrelsens regnefejl er blevet kaldt for pinlig, tosset og skandaløst.

Mere fra AgriWatch

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede landbrugsvirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch