Regeringen brugte gamle tal til forsvar mod klimarapport

Da regeringen oven på en rapport fra Klimarådet havnede i modvind, delte S-politikere en historie, der var et halvt år gammel og baserede sig på tal fra før regeringens indtog.
Foto: Emil Agerskov
Foto: Emil Agerskov

Socialdemokratiet anerkendte d. 26. februar offentligt Klimarådets konklusioner med ordene om, at statusrapporten ikke skulle ses som en karakterbedømmelse af regeringens indsats.

Men senere på delte klima- og energiminister Dan Jørgensen (S) alligevel historien om Danmarks klimapolitiske førsteplads.

På Twitter linkede han til en grafik om opgørelsen med overskriften "The Greenest Countries in the World", der dagen forinden var blevet bragt i det canadiske medie VisualCapitalist. Men opgørelsen i sig selv er mere end et halvt år gammel, mens tallene er fra før den siddende regerings indtog. Det skriver Berlingske.

I den første statusrapport efter vedtagelsen af klimaloven slog Klimarådet fast, at regeringen endnu ikke har gjort det klart, hvordan en CO2-reduktion på 70 pct. i 2030 skal kunne realiseres.

"Det er derfor Klimarådets samlede vurdering, at regeringens klimaindsats ikke anskueliggør, at 70-procentsmålet nås," skriver Klimarådet i den netop offentliggjorte statusrapport.

Klimarådet anerkender dog også, at de lavest hængende frugter er blevet plukket. De sidste 70 pct. af den planlagte CO2-reduktion på 20 mio. ton CO2 om året, kommer til at udgøre en markant større udfordring.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie, EnergiWatch.)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også