AgriWatch

Fragtpriser mellem Kina og Europa er mere end tredoblet

Containermangel og manglende efterspørgsel har fået omkostningerne ved fragten mellem Kina og Europa til at stige til vejrs.

Foto: Willy Kurniawan/REUTERS / X06610

Prisen på at få fragtet varer mellem Kina og Europa er mere end tredoblet i løbet af de seneste otte uger.

Det skriver Financial Times.

Omkostningerne ved at fragte en fyrrefodscontainer fra Asien til det nordlige Europa er steget fra 2000 dollar i november til mere end 9000 dollar ifølge speditører og importører, som Financial Times har talt med.

Det er containermangel og fortsat manglende forbrugerefterspørgsel relateret til coronapandemien, der har fået priserne til at nå det rekordhøje niveau.

Da speditører pludseligt måtte indstille hundredvis af sejladser i første halvår af 2020 på grund af coronanedlukninger, blev tusindvis af tomme containere efterladt i Europa og i USA. Da efterspørgslen på asiatiske varer pludselig steg i Vesten i andet halvår, steg konkurrencen mellem speditører for at få fat i de tomme containere. Dermed steg priserne markant.

"Vi er gået fra et enormt fald, til at vi er blevet kastet ind i historisk høje fragtmængder, og det er nu mere end terminalerne kan håndtere effektivt," siger John Butler, der er formand for World Shipping Council, til Financial Times.

Mere fra AgriWatch

Agri Nord sætter navn på ny topchef

Efter Kim Koch blev afskediget i april for ”økonomiske uregelmæssigheder” har Agri Nord fundet den nye person til rådgivningsselskabets toppost.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch