AgriWatch

Formand: Minkavlere har ikke fået kompensation for deres mink

Renteudgifterne løber op, mens minkavlerne venter på penge fra staten for deres minkforretning.

Foto: PR-foto

Minkavlere står i en forfærdelig økonomisk situation og har stadig ikke set en krone fra staten, efter at de måtte aflive deres mink tilbage i oktober.

Det mener Tage Pedersen, der er formand i Danske Minkavlere.

"Vi gik ud fra, at når vi var færdige med arbejdet, så skulle vi have pengene. Vi blev færdige, men vi har ikke fået nogen af pengene," siger han.

Ifølge Tage Pedersen lever minkavlerne nu på "bankens nåde", og det giver søvnløse nætter til hans medlemmer.

"Det er ikke rart, når man ikke kan betale. Selv om banken regner med, at pengene fra staten kommer."

"Det er jo heller ikke sådan, at banken undlader at sætte renter på lånene, fordi staten har glemt at udbetale pengene," siger han.

Formanden mener, at det er fire til fem milliarder, avlerne mangler.

1. oktober 2020 besluttede regeringen på grund af en coronamutation i mink og stigende smitte blandt mink, at syge mink og raske mink inden for en radius på 7,8 kilometer af syge mink skulle slås ned.

Det er det aflivningsarbejde, som minkavlerne ikke har fået penge for, og ansvaret for den kompensation ligger hos fødevareminister Rasmus Prehn (S).

Samtidig skal minkavlerne have en anden sum penge, fordi hele erhvervet eksproprieres. Forhandlingerne om ekspropriation ligger under erhvervsministeriet og er ikke afsluttet.

Mere fra AgriWatch

Første skib fra Ukraine afvist af køber

Det første skib, som forlod en ukrainsk havn fyldt med korn, er blevet afvist af sin køber på grund af lang leveringstid. Skibet flyder nu rundt og venter på en ny køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch