AgriWatch

Coronakrisen giver slagteriarbejdere i Tyskland bedre vilkår

Efter smittebølgen hærgede blandt ansatte hos underleverandører i den tyske kødindustri tvinger ny lov nu koncernerne til at fastansætte tusinder af ofte østeuropæiske slagteriarbejdere.

Tysklands største slagterikoncern Tönnies har efter eget udsagn øget antallet af fastansatte med 6000, så virksomheden nu har 12.500 medarbejdere i moderselskabet. | Foto: PR / Tönnies

Siden årsskiftet har en ny lov forbedret vilkårene for de ansatte i den tyske kødindustri. Loven har allerede nu betydet markant flere fastansættelser i branchen.

I alt er cirka 12.300 arbejdere hos koncernerne Tönnies, Westfleisch og Vion blevet ansat direkte hos slagterierne, efter at de tidligere var beskæftiget hos diverse underleverandører.

Tönnies, Westfleisch og Vion meddelte allerede i sommer, at de ville iværksætte ansættelsesprogrammer.

Virksomhederne kom under pres, efter at talrige medarbejdere blev smittet med coronavirus i foråret.

Specielt udløste det kritik, at mange ansatte hos østeuropæiske underleverandører var indkvarteret under kummerlige boligforhold. Slagterierne blev til dels lukket i ugevis for at bryde smittekæderne.

Forbundsregeringen forbød derfor med virkning fra 1. januar 2021 brugen af underleverandører ved centrale opgaver som slagtning og partering.

Fra den 1. april gælder der med visse undtagelser en lov, så det ikke længere er lovligt at beskæftige vikarer på slagterierne.

Håndværksslagtere og mindre virksomheder med færre end 50 ansatte er undtaget fra bestemmelsen.

Tysklands største slagterikoncern Tönnies har efter eget udsagn øget antallet af fastansatte med 6000, så virksomheden nu har 12.500 medarbejdere i moderselskabet.

Mere fra AgriWatch

L&F i svar til DLG: Det, I beder om, findes ikke

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer kan ikke umiddelbart imødekomme DLG’s ønske om et ændret medlemskab. Det, som grovvarekoncernen har ønsket, er ikke på hylderne, lyder det. Dermed skal der træffes et valg inden nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch