AgriWatch

Fødevarestyrelsen opruster igen brexit-indsats

Ny digital indsats skal gøre det nemmere for fødevarevirksomhederne at forholde sig til nye kontrolregler. "Virksomhederne skal være opmærksomme på, at de ikke kan handle fødevarer med Storbritannien, som de gør det i dag," udtaler kontorchef fra styrelsen.

Højere toldmure på specielt smør og ost vil bl.a. ramme Arla hårdt, da Storbritannien udgør hele 44 pct. af Arlas Lurpak-eksport. | Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix

Virksomhederne skal forberede sig på en øget import- og eksportkontrol af fødevarer, der træder i kraft d. 1 januar i forbindelse med Brexit.

Derfor har Fødevarestyrelsen nu igen valgt at opruste indsatsen på de sociale medier og et brexit-site med informationer om, hvad virksomhederne kan gøre. 

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

"I Fødevarestyrelsen oplever vi, at mange virksomheder, helt forståeligt, har en række spørgsmål. Derfor igangsætter vi nu en øget informationsindsats, hvor vi rådgiver virksomhederne om, hvad de skal være opmærksomme på, når Storbritannien træder ud af EU," siger Anna de Klauman, kontorchef for Center for Internationalt Samarbejde i Fødevarestyrelsen.

Hun anbefaler, at de danske virksomheder, som handler med Storbritannien, sætter sig grundigt ind i de regler og certifikater, der kommer til at gælde deres produkter.

"Virksomhederne skal være opmærksomme på, at de ikke kan handle fødevarer med Storbritannien, som de gør det i dag. F.eks. skal de være registreret til import og eksport i Fødevarestyrelsen," siger hun.

Fødevarestyrelsen har i forbindelse med tidligere brexit-deadlines også intensiveret oplysningsarbejdet og bemandingen for at komme den nye virkelighed i møde.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie, FødevareWatch.)

Johnson forbereder på risikoen for aftaleløs fremtid med EU

Konkurrence er den største knast mellem parterne i brexit-forhandlinger

Arlas britiske storkonkurrent taber fortsat millioner 

Mere fra AgriWatch

OECD i voldsom nedjustering af global vækstprognose

Den vestlige økonomiske samarbejdsorganisation OECD hugger et stort stykke af sine vækstforventninger. Verdensøkonomien forventes nu kun at vokse med 3 pct. i år og 2,25 pct. næste år, og tallene kan godt blive lavere, anføres det. Tidligere var forventningerne oppe på 4,5 og 3,2 pct.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch