Fødevarestyrelsen opruster igen brexit-indsats

Ny digital indsats skal gøre det nemmere for fødevarevirksomhederne at forholde sig til nye kontrolregler. "Virksomhederne skal være opmærksomme på, at de ikke kan handle fødevarer med Storbritannien, som de gør det i dag," udtaler kontorchef fra styrelsen.
Højere toldmure på specielt smør og ost vil bl.a. ramme Arla hårdt, da Storbritannien udgør hele 44 pct. af Arlas Lurpak-eksport. | Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix
Højere toldmure på specielt smør og ost vil bl.a. ramme Arla hårdt, da Storbritannien udgør hele 44 pct. af Arlas Lurpak-eksport. | Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix

Virksomhederne skal forberede sig på en øget import- og eksportkontrol af fødevarer, der træder i kraft d. 1 januar i forbindelse med Brexit.

Derfor har Fødevarestyrelsen nu igen valgt at opruste indsatsen på de sociale medier og et brexit-site med informationer om, hvad virksomhederne kan gøre. 

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

"I Fødevarestyrelsen oplever vi, at mange virksomheder, helt forståeligt, har en række spørgsmål. Derfor igangsætter vi nu en øget informationsindsats, hvor vi rådgiver virksomhederne om, hvad de skal være opmærksomme på, når Storbritannien træder ud af EU," siger Anna de Klauman, kontorchef for Center for Internationalt Samarbejde i Fødevarestyrelsen.

Hun anbefaler, at de danske virksomheder, som handler med Storbritannien, sætter sig grundigt ind i de regler og certifikater, der kommer til at gælde deres produkter.

"Virksomhederne skal være opmærksomme på, at de ikke kan handle fødevarer med Storbritannien, som de gør det i dag. F.eks. skal de være registreret til import og eksport i Fødevarestyrelsen," siger hun.

Fødevarestyrelsen har i forbindelse med tidligere brexit-deadlines også intensiveret oplysningsarbejdet og bemandingen for at komme den nye virkelighed i møde.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie, FødevareWatch.)

Johnson forbereder på risikoen for aftaleløs fremtid med EU

Konkurrence er den største knast mellem parterne i brexit-forhandlinger

Arlas britiske storkonkurrent taber fortsat millioner 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også