AgriWatch

Blå blok kritiserer skiftede meldinger om minkerstatninger

Minkavlere er efterladt i et limbo, mener oppositionen, der kalder udmeldinger om erstatninger for usammenhængende.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

De blå partier i Folketinget er utilfredse med regeringens skiftende meldinger om erstatningerne til minkavlere, der har måtte slå besætningerne ned.

Partierne med Liberal Alliance i spidsen kalder forløbet usammenhængende.

Det skriver Berlingske.

"Det er uholdbart, og det gør en dårlig behandling af minkavlerne endnu dårligere, når man på den måde har efterladt dem i et limbo, hvor de har skullet høre politikerne på skærmen tale om lønkompensation, når de selv ved, at de selvfølgelig har krav på erstatning," siger Liberal Alliances formand Alex Vanopslagh til avisen.

Berlingske har forholdt erhvervsminister Simon Kollerup kritikken, og han siger, at regeringen har lagt op til en fuldstændig erstatning. Men han anfører, at hvis man udelukkede bruger ekspropriationsreglerne har det ikke vist at være tilfældet for alle.

"Derfor lægger vi op til en mere omfattende løsning, hvor alle minkavlere får en fuld og hel erstatning ligesom ved ekspropriation – uanset om man i det enkelte tilfælde faktisk lever op til kravene om ekspropriation eller ej," skriver Simon Kollerup til Berlingske.

Minkavlere er utålmodige efter erstatninger

Så få penge har bankerne i klemme hos minkavlerne

Mink-kompensation kan meget vel ende i retten 

Mere fra AgriWatch

DLG er klar til at levere non-gm soja igen

Efter to måneders afbrudt forsyning, er det lykkedes grovvarekoncernen at få fat i partier, så der igen kan leveres non-gm soja til mælkeproducenterne. Priserne vil dog være højere, melder vicekoncerndirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch