AgriWatch

Professor: Embedsmænd vidste at minkordre var ulovlig

Med det omfattende kendskab til mangel på lovhjemmel burde man have underrettet Mette F., mener professor.

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Det er overraskende, at embedsmænd på flere niveauer har kendt til det manglende lovgrundlag for minkaflivning, uden at det er kommet videre til ministrene.

Det mener professor ved juridisk institut på Syddansk Universitet Frederik Waage på baggrund af en redegørelse om sagen fra Fødevareministeriet.

"Det er ikke ét tilfælde, hvor man har overset en lovhjemmel. Informationen har været blandt embedsmænd, uden at den angives at være nået op til ministrene," siger Frederik Waage.

Det fremgår af redegørelsen, at regeringens særlig Udvalg for covid-19, der består af seks ministre, 1. oktober fik forelagt en sag. I sagen stod der, at det ville kræve ny lovgivning at aflive alle mink i Danmark. Det fremgår ikke dog ikke af redegørelsen, om ministrene rent faktisk har læst selve sagen, hvor oplysningen fremgår.

I udvalget sidder sundhedsminister Magnus Heunicke (S), justitsminister Nick Hækkerup (S), finansminister Nicolai Wammen (S), udenrigsminister Jeppe Kofod (S), erhvervsminister Simon Kollerup (S) og kulturminister Joy Mogensen (S)

Seks ministre fik forelagt sag om mangel på lovgrundlag 

Justitsministeriet: Minkaflivning kunne opfattes som påbud 

Mogens Jensen om exit: Embedsværket advarede mig for sent 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch