AgriWatch

Trods minister-exit mangler L&F-formand stadig svar til minkavlere

Mogens Jensens afgang som fødevareminister var en forventelig og naturlig konsekvens af minkforløbet, lyder det fra Landbrug & Fødevarers formand. Men der mangler stadig svar på minkavlernes fremtid, understreger han.

Foto: Mads Claus Rasmussen

Helt forventeligt.

Sådan lyder reaktionen fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af Mogens Jensens afgang som fødevareminister.

"Jeg synes, det er forventeligt og naturligt, at det her forløb får politiske konsekvenser. Processen har været fuldstændig uacceptabelt og uden fortilfælde," siger Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer i en skriftlig kommentar.

Mogens Jensen trak sig efter, at et flertal i Folketinget havde mistet tilliden til ministeren. Siden beslutningen har regeringen været under beskydning fra både branchen, støttepartier og opposition, som kulminerede onsdag ved hans afgang.

Der er dog ikke sat punktum i minksagen endnu ifølge Søren Søndergaard. Minkavlerne og deres familier mangler stadig svar på en række nøgleområder.

"Der påhviler regeringen et stort ansvar for at få genoprettet tilliden og et konstruktivt samarbejde. Det bidrager vi gerne til i Landbrug & Fødevarer, men jeg minder lige om, at minkavlerne og deres familier stadig ikke har fået et eneste svar på, hvilken fremtid eller erstatning, de ser ind i," skriver Søren Søndergaard.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch