AgriWatch

Medie: Mogens Jensen står til fyring

Ifølge Politikens kilder står fødevareminister Mogens Jensen til en fyring.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Både kilder i Enhedslisten og Radikale Venstre afslører over for Politiken, at fødevareminister Mogens Jensen står til en fyring i dag.

Det sker efter partierne har fået indsigt i redegørelsen, som blandt andet kommer fra Fødevareministeren efter flere ugers kritik af håndteringen af minksagen.

Ifølge Politiken vil Mogens Jensen enten selv trække sig eller blive tvunget til det.

Enhedslisten har ifølge Ritzau meldt ud, at partiet vil tage stilling til ministerens fremtid i dag.

Onsdag kommer der en redegørelse om minksagen. Den kommer fra Miljø- og Fødevareministeriet. Derefter vil Enhedslisten fælde dom.

Enhedslisten kritiserer også, at ministeren og regeringen har handlet for langsomt i forhold til den coronavirus, der er muteret blandt mink, og som har spredt sig til mennesker.

Mutationen kan ifølge Statens Serum Institut bringe effekten af coronavaccine i fare. Tidligere har Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, udtalt, at partiet ikke ville garantere, at Mogens Jensen kan blive på posten.

På et pressemøde 4. november sagde statsminister Mette Frederiksen (S), at alle mink i Danmark skulle aflives grundet mutationen af coronavirus.

Få dage senere kom det dog frem, at der ikke var lovhjemmel til at aflive alle mink i Danmark.

Først mandag aften i denne uge indgik regeringen, Enhedslisten, De Radikale, SF og Alternativet en aftale, der skal sikre det nødvendige lovgrundlag til at aflive alle mink.

Men inden lovgivningen stemmes igennem, er alle mink dog sandsynligvis slået ned.

Støtteparti afsiger dom over fødevareministerens fremtid onsdag

Opposition afviser Mogens Jensens minkforklaring som pjat

De Radikale sår tvivl om Mogens Jensens ministerfremtid 

Mere fra AgriWatch

Statslig landbrugsfond tabte knap 100 millioner sidste år

”Vanvittigt dårligt bytteforhold” i flere projekter verden rundt, bærer skylden for, at fonden Danish Agribusiness Fund, der har pensionskasser og staten som bagmænd, gik i rødt efter 2021. Kendt svineprojekt i Kina fik ekstra lån, fortæller direktør.

Kornpriserne hamrer op efter opsigtsvækkende prognose

En prognose fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer, at den globale kornhøst vil falde 28 mio. tons. Samtidig begrænser Indien eksport af hvede. Det får priserne til at stige eksplosivt til det højeste niveau nogensinde. (Opdateres)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch