AgriWatch

Fødevareminister om vandmiljøet: Landbruget har en stor opgave foran sig i 2021

Danske landmænd skal i 2021 levere en reduktion på 3500 ton kvælstof gennem etableringen af efterafgrøder eller andre alternativer.

Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger

3500 ton kvælstof.

Så stor lyder reduktionen, som landmændene skal levere i forbindelse med vandmiljøet i 2021.

Det betyder, at kravene fra 2020 fortsætter ind i det kommende år, skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

"Landmændene leverede en kæmpe indsats i år. Vi har behov for, at de leverer lige så flot næste år, så vi fortsat kan beskytte vores vandmiljø og få kvælstofudledningen ned," siger fødevareminister Mogens Jensen i pressemeddelelsen.

Reduktionen skal ske gennem etableringen af efterafgrøder eller ved alternativt vis.

Sammen med støttepartierne og Alternativet besluttede regeringen i november 2019 at opjustere den målrettede kvælstofregulering i 2020.

"Vi har høje ambitioner på miljøets og klimaets vegne, og vi skal levere på de indsatser, som er nødvendige", siger Mogens Jensen. 

Mere fra AgriWatch

Dansk foodtech sidder fast i affyringsrampen - der er brug for flere stjerneskud

MAD FOR MILLIARDER: Mangel på visioner, penge eller ideer? Det halter med at skabe fødevare- og landbrugsaktører med globalt potentiale herhjemme, når man måler det op mod et iværksætterland som Israel. Food & Bio Cluster ser klare mangler i investormiljøet, mens Vækstfonden efterlyser flere gode ideer - så kommer pengene også.

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Det er med ”stor ærgrelse”, at Arlas formand kan konstatere, at fem repræsentantskabsmedlemmer vil tage retssagen om krav om indsigt til landsretten, efter byretten har afsagt dom til mejerikoncernens favør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch