AgriWatch

Mogens Jensen: Landbrugsreform kan blive udskudt endnu et år

Forhandlingerne om EU's nye landbrugspolitik trækker ud, og det kan meget vel betyde, at den kommende landbrugsreform først træder i kraft i 2023.

Først var det kun 2021, som skulle være et overgangsår til EU's nye landbrugsreform, men ifølge fødevareminister Mogens Jensen kan 2022 meget vel også blive det.

Forhandlingerne i Bruxelles trækker ud, og det kan forlænge overgangsperioden ifølge Mogens Jensen. Det skriver Altinget.

“Så som I nok kan høre, så er der ikke udsigt til, at landbrugsreformsforhandlingerne bliver afsluttet inden længe. Derfor er det mest sandsynlige scenarie nu også, at både 2021 og 2022 bliver en slags overgangsår, inden den nye reform kan træde i kraft den første januar 2023,” sagde Mogens Jensen i et samråd i Europaudvalget om EU's kommende budget.

Forhandlingerne foregår internt i Rådet og i Europa-Parlamentet, som skal mønte sig ud i den fælles landbrugspolitik for perioden 2021-2027.

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch