Polens grænselukning gælder ikke levende dyr

Det østeuopæiske land lukker grænserne, men det omfatter ikke transporter af varer og levende dyr, lyder det fra Fødevarestyrelsen. Senere kan der dog blive problemer.
Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix
Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix

Præcis som i Danmark har Polen besluttet midlertidigt at lukke sine grænser i håb om at bremse smitten af coronavirus. I det østeuropæiske land sker det efter midnat mellem lørdag og søndag. Beslutningen betyder dog ikke, at det bliver umuligt at transportere danske smågrise ind i landet.

Det skriver Fødevarestyrelsen i et nyhedsbrev.

"De polske restriktioner omfatter ikke transporter af varer og levende dyr. Antallet af åbne grænseovergange vil dog være væsentligt begrænset. Fødevarestyrelsen henstiller til, at der i planlægningen af transporter afsættes tilstrækkelig tid til grænsekrydsning," lyder det i nyhedsbrevet.

Dog vurderer Fødevarestyrelsen, at der vil være længere ventetid ved grænseovergangene.

I samme ombæring melder styrelsen, at der senere kan komme lande, hvor det ikke kan lade sig gøre at transportere dyr til. Derfor opfordrer styrelsen til, at alle transportører får klarhed over situationen, inden motoren og GPS'en bliver tændt på dansk grund.

"Hvis det ikke er muligt at få vished for, at levende dyrene uhindret kan afsættes i udlandet, så opfordrer Fødevarestyrelsen på det kraftigste til, at dyrene ikke udføres af Danmark, da de vil kunne strande i transitlande, fx Tyskland, med de problemer, det medfører."

De polske foranstaltningerne løber i første omgang i 10 dage.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også