AgriWatch

Landbrug & Fødevarer: Medlemmer er økonomisk berørte

Forsyningskæderne og adgangen til fødevarer kører som hidtil. Sådan lyder det fra Landbrug & Fødevarer.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Ro på.

Sådan lyder budskabet fra Landbrug & Fødevarer sent onsdag aften, efter at myndighederne har skærpet indsatsen for at dæmpe smitten af coronavirus.

"Forsyningskæderne og adgangen til fødevarer kører som hidtil. Det gælder dagligvarer, fødevarekontrollen, affaldsindsamling og energi. Der er hverken grund til panik eller hamstring," lyder det i en skriftlig kommentar fra Landbrug & Fødevarers adm. direktør, Anne Arhnung, i et skriftligt citat.

Hun tilføjer, at situationen for konsekvenser for virksomheder i fødevare- og landbrugsbranchen:

"Selvfølgelig er vores virksomhedsmedlemmer berørte af situationen - også økonomisk - men de står først og fremmest sammen om at holde Danmark forsynede og mætte, mens vi passer på hinanden og vores sundhedsvæsen."

Statsminister Mette Frederiksen (S) opfordrede onsdag på et pressemøde til, at borgerne herhjemme ikke begynder at hamstre varer. 

"Jeg kan være bekymret for, at danskerne begynder at hamstre. Vi har set det i andre situationer, som har været mindre voldsomme, end det vi ser nu. Vi har ikke viden om, at vi skulle stå i en krise og ikke kan få fødevarer," sagde hun.

"Der er ingen grund til at hamstre. Men jeg har allerede her til aften hørt de første eksempler derpå. Jeg opfordrer til, at man bliver i de almindelige indkøbsvaner. Der er ingen grund til at hamstre derude nu," lød det videre fra Mette Frederiksen.

Mere fra AgriWatch

Agri Nord sætter navn på ny topchef

Efter Kim Koch blev afskediget i april for ”økonomiske uregelmæssigheder” har Agri Nord fundet den nye person til rådgivningsselskabets toppost.

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch