Klimarådets formand står fast på CO2-afgifter

Landbrug & Fødevarer er blandt de erhvervsorganisationer, der er utilfredse med Klimarådets forslag om at lægge høje afgifter på virksomheders CO2-udslip. Men Klimarådets formand Peter Møllgaard holder fast i, at de høje afgifter er nødvendige for at nå regeringens 70-procents mål.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
AF DIDDE VENZEL LIDNHOLDT

1.500 kr. bliver prisen pr. ton udledt CO2 for virksomheder i 2030, hvis altså politikerne vælger at lytte til Klimarådets anbefalinger. Ikke just noget der huer organisationer som Dansk Industri, Dansk Erhverv samt Landbrug og Fødevarer. Også klimaminister Dan Jørgensen (S) har udtalt sig skeptisk om de høje afgifter.

Men afgifterne er helt centrale, hvis vi skal nedsætte CO2-udslippet uden at ramme skatteborgerne hårdt, forsikrer Klimarådets formand, professor Peter Møllgaard til Berlingske.

"Reaktionerne var forventet. Store dele af industrien og landbruget har i mange år stort set været fritaget mange af de afgifter, der har været pålagt resten af økonomien. Klimarådets forslag om en generel drivhusgasafgift er et brud med den tradition. Til gengæld tager vores forslag udgangspunkt i, at forureneren skal betale, og hvis vi skal nå målet om 70 procent i 2030, så er det helt nødvendigt," siger Peter Møllgaard til avisen.

På Christiansborg påbegyndte Klimaminister Dan Jørgensen i går forhandlingerne om en klimahandlingsplan.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også