AgriWatch

Landbruget: Forbrugerne må betale del af klimaregningen

Det klimavenlige landbrug vil kræve "store midler" og "store ressourcer", hvis den politiske ambition om 70 procent reduktion i drivshusgasserne skal nås. Og en del af den regning vil nok lande hos forbrugerne, skriver dagbladet Børsen.

Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Der var i hvert fald to stærke budskaber fra Danish Crowns administerende direktør, Jais Valeur, da han talte til Landbrug og Fødevare: Vejen til et klimavenligt landbrug bliver dyr, og hvis det skal lade sig gøre, så han helst, at de danske forbrugere begyndte at lave klimavenlige valg, skriver dagbladet Børsen.

Udmeldingen kom fredag under et møde med Landbrug og Fødevare, som udgør et af regeringens 13 såkaldte klimapartnerskaber med erhvervslivet. Logikken er relativt simpel, skriver avisen: Jo flere bæredygtige og klimarigtige indkøb hos forbrugeren, desto større finansiering af f.eks. forskning kan man afsætte. Og politikernes klimaambition om at sænke udledningen med 70 procent i 2030 kommer til at blive dyr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch